Normal_vumc_vrije_universiteit_medisch_centrum_amsterdam

Met het uitgeven van de erkenning 'mantelzorgvriendelijke organisatie' geeft de Stichting Werk & Mantelzorg officieel aan dat VUmc als werkgever goed bezig is met het thema werk en mantelzorg. In 2016 wil VUmc het arbeidsklimaat geoptimaliseerd hebben en medewerkers met mantelzorgtaken zodanig ondersteunen dat ze hun inzetbaarheid behouden en hun mobiliteit kunnen vergroten. Dat meldt VUmc.

VUmc-medewerkers kunnen gebruik maken van verschillende verlofregelingen, een persoonlijk budget en een personeelsfonds. Daarnaast kan personeel terecht bij bedrijfsmaatschappelijk werk en het  carrièrecentrum voor advies, training, workshops, coaching en begeleiding. Een speciale intranetsite wijst medewerkers op praktische informatie, tips over mantelzorg, wettelijke regelingen en speciale voorzieningen binnen en buiten VUmc.

Om de erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie te vieren organiseert VUmc op 20 juni 2016 de themaconferentie 'Werken en mantelzorg in VUmc : we staan er samen voor!' Op deze conferentie geven inspirerende sprekers onder leiding van dagvoorzitter en filosoof Bas Haring hun visie op de combinatie werk en mantelzorg. Medewerkers van VUmc en andere ziekenhuizen kunnen deelnemen aan de conferentie. Ook ontvangt VUmc op deze dag de officiële erkenning van Stichting Werk & Mantelzorg. 

©Nationale Zorggids