Normal_kip__3_

Verzorgingshuis Flevohuis in Amsterdam hoopt bewoners met elkaar in contact te brengen met de introductie van 'knuffelkippen'. De levende kippen dienen niet als therapie, maar moeten meer sociaal contact tot stand brengen. Hiermee wil het verzorgingshuis eenzaamheid onder ouderen tegengaan. Dat meldt NOS.

“Oudere mensen hebben vaak herinneringen aan vroeger als ze kippen zien. Het maakt verhalen los bij mensen, vooral bij personen met dementie”, zegt Vera Broos, projectleider van ‘HenPower Eitje’. Het kippenhok komt in de binnentuin van het verzorgingshuis te staan. Daaromheen worden allerlei kunstactiviteiten georganiseerd, waaronder creatieve workshops. Deze workshops moeten ervoor zorgen dat ouderen verhalen gaan vertellen. Tijdens de themamaand ‘ei’, zullen de ouderen bijvoorbeeld eetbare vogelnestjes maken.

HenPower Eitje is een creatief programma uit Engeland voor ouderen. Het richt zich op kunst, socialisatie, therapie en het houden van kippen. Broos werkt sinds 2015 samen met de stichting uit Engeland. Daar worden de kippen ingezet tegen sociale isolatie, voor het verminderen van depressies en het verbeteren van het welzijn van de ouderen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids