Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De twee voormalig directeuren van Zorggroep Alliade eisen in een kort geding dat RTL Nieuws met een prominente rectificatie komt. De twee mannen die nu nog directeur zijn van Freya Holding vinden dat zij ten onrechte worden neergezet als sjoemelende directeuren. Dat meldt het Friesch Dagblad. 

Stefan Postma en Jan Bleichrodt zijn van mening dat hun eer en goede naam is aangetast. RTL Nieuws weigert echter hun berichtgeving te rectificeren. Medio dit jaar berichtte RTL over belangenverstrengeling door de twee directeuren bij Zorggroep Alliade. Vervolgens werd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Nederlandse Zorgautoriteit een onderzoek opgezet. Hieruit concludeerden de partijen dat er sprake was van schijn van belangenverstrengeling. Maar dat is dan ook het enige, zegt advocaat Gerjanne te Winkel.

Volgens te Winkel is er geen bewijs voor de overige beschuldigingen van RTL Nieuws. Zo is er geen bewijs voor de beschuldigingen van een klokkenluider binnen de organisatie en de misstanden bij andere zorgorganisaties van de twee mannen. De advocaat eist dat alle uitzendingen, artikelen en social media-uitingen over Postma en Bleichrodt worden verwijderd. “Het resultaat van dertien jaar hard werken is door één uitzending van RTL geruïneerd”, aldus één van de directeuren tijdens de zitting. 

Door: Redactie Nationale Zorggids