Normal_domus_magnus

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht bij de woonzorglocatie Holland (locatie Holland) in Baarn van zorgaanbieder Domus Magnus Holding beëindigd. De inspectie heeft vastgesteld dat de instelling de zorg heeft verbeterd, zo meldt de IGZ.

De inspectie bezocht Locatie Holland eind december 2016 en in januari 2017 om te toetsen of de verbeteringen zijn doorgevoerd. Uit dit bezoek blijkt dat de leiding en medewerkers hard hebben gewerkt. Zij voelden meer structuur en aansturing en waren terecht trots op de behaalde resultaten. De verbeteringen zijn goed doorgevoerd en de locatie Holland heeft aan de maatregelen in het verscherpt toezicht voldaan.

Op basis van de inspectiebezoeken bij locatie Holland concludeert de inspectie dat er geen structurele tekortkomingen meer zijn bij deze zorgaanbieder. Daarom beëindigt de inspectie het verscherpt toezicht. De inspectie blijft de ontwikkelingen bij locatie Holland volgen. 

Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met elf bestaande locaties en enkele nieuwe locaties in ontwikkeling. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurszorg en dienstverlening zoals de wasservice, maaltijdvoorziening en een wekelijks concert op locatie. 

Door: Redactie Nationale Zorggids