Normal_herfst_bospad_euthanasie

Sjef Boesten hielp als huisarts menigeen met zijn of haar euthanasiewens. De arts kreeg onlangs te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Hij weet het zeker: zijn laatste euthanasie zal hij op zichzelf verrichten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De inmiddels gepensioneerde huisarts onderging de afgelopen maanden chemotherapie en radiatie. Hoewel de tumor kleiner werd, bleek in maart dat de kanker toch was uitgezaaid. Het heeft geen zin meer om zijn slokdarm eruit te halen en daarvoor in de plaats een buigmaag te plaatsen. Boesten weet nog niet wanneer hij zijn eigen euthanasiewens in vervulling laat gaan.

Hoe, daarentegen, weet hij wel. “Ik neem nog een glas wijn, brengt een toost uit op mijn schitterende leven in het bijzijn van mijn naasten en vrienden en draai dan zelf het pompje open waardoor ik in een comateuze slaap terechtkom”, zegt Boesten tegen het AD. Een arts van de Levenseindekliniek zal hem vervolgens een spierverslapper geven, waardoor hij binnen enkele minuten zal komen te overlijden.

Door: Redactie Nationale Zorggids