Normal_martin_van_rijn_vws

Demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid stelt zes miljoen euro beschikbaar voor betere verpleeghuiszorg in Rotterdam. Dat maakte hij bekend bij het ondertekenen van de intentieverklaring Samen Sterk 010. Hierin hebben de Rotterdamse zorgaanbieders Aafje, Humanitas, Laurens, Lelie zorggroep, Zilveren Kruis Zorgkantoor, gemeente Rotterdam en het ministerie van Volksgezondheid afspraken gemaakt hoe ze samen de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Rotterdam gaan verbeteren. Dat meldt Rijksoverheid. 

De grootstedelijke problematiek in Rotterdam maakt het moeilijk om goede verpleeghuiszorg te bieden. De Rotterdamse aanpak richt zich daarom op het meest urgente probleem; het tekort aan voldoende en gekwalificeerd personeel.

Daarnaast wordt ingezet op het probleem van verouderde gebouwen en het verbeteren van de samenwerking tussen betrokken partijen in de ouderenzorg. De afspraken die de partijen maken, gaan er onder meer toe leiden dat er binnen vier jaar 750 paar extra handen aan het bed komen. Daarnaast krijgen meer dan 10.000 medewerkers extra training en ondersteuning. Door te investeren in medewerkers moet de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

De zes miljoen euro die het ministerie heeft toegezegd om de afspraken te steunen, komt vanuit het programma Waardigheid en Trots voor verbetering van de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids