Logo_fnv_logo

Maandag 26 juni is er een hoorzitting over het bezwaar dat FNV Zorg & Welzijn heeft gemaakt tegen de beantwoording van het WOB-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) over het zorgbeleid van de Groningse wethouder Schroor. FNV tekende bezwaar aan, omdat de gemeente de vragen uit het verzoek nauwelijks heeft beantwoord. Dat meldt FNV.

“Vele zorgbehoevende mensen zijn door het beleid van de wethouder gekort op hun uren thuiszorg. De FNV is van mening dat hier veel fout is gegaan. Zo zijn er vaak geen verplichte gespreksverslagen gemaakt, zijn wel gemaakte verslagen niet gedeeld met de cliënten of zijn gemaakte fouten in het verslag niet gecorrigeerd. De gemeente Groningen moet echt met meer inhoud komen dan antwoorden die omhuld zijn in vaagheid”, zegt voorzitter FNV Zorg & Welzijn Maureen van der Pligt.

De zorgmedewerkers voeren voorafgaand aan de hoorzitting actie tegen het Groningse zorgbeleid. Ze delen flyers uit en roepen mensen op om ook bezwaar te maken tegen hun zorgindicatie via het Zorgactiepunt van de FNV.

Al 150 mensen hebben met behulp van het FNV Zorgactiepunt protest aangetekend tegen het korten op hun uren thuiszorg. En met succes, zij hebben allemaal uren teruggekregen. “Dit geeft wel aan dat het beleid niet deugt. Wat ons betreft is daar geen discussie over,” aldus Van der Pligt. 

Door: Redactie Nationale Zorggids