Normal_twitter_app

Een oudere man ligt al meer dan honderd dagen in het ZGT in Almelo, maar heeft geen ziekenhuiszorg nodig. Hij is namelijk niet echt ziek, maar heeft wel hulp nodig. Terug naar huis kan hij niet, want daarvoor is zijn zorgvraag te complex. Chirurg Tim Verhagen vroeg zondag op Twitter aandacht voor het probleem. Inmiddels heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gereageerd met de vraag of zijn ministerie kan helpen. Dit melden Skipr en RTL Nieuws. 

“100. 100 dagen ligt hij nu in het ziekenhuis. Niet echt omdat hij ziek is, maar vooral oud en hulpbehoevend. 100 dagen geleden nam ik hem op. Het ging thuis niet meer. 100 dagen later is er geen mens of instantie die de ruimte heeft om voor hem te zorgen...#staatvanzorg #droevig”, zo luidt de tweet van Verhagen die sinds zondag op 190 reacties en negenhonderd retweets staat.

'Dit antwoord krijg ik ook van PostNL'

De reactie van de minister of het ministerie mag meekijken, valt bij lang niet iedereen in goede aarde. Veel twitteraars struikelen over zijn bewoording. “Vervelend? Dat antwoord krijg ik ook als PostNL mijn pakje kwijt is en als ik het nummer geef kijken ze ook even mee.” “Had het je al eens gevraagd Hugo, kun je met mij ook ff meekijken.” “Het is een schande hoe we ouderen behandelen”, roept men op Twitter.

Honderd dagen uitzonderlijk

Het ZGT laat weten voor de man te zorgen totdat er een oplossing gevonden is. Hoewel het ziekenhuis regelmatig ouderen opneemt die moeten wachten op doorstroming naar de wijkverpleging of een verpleeghuis, noemt het een wachttijd van honderd dagen uitzonderlijk lang. 

Door: Nationale Zorggids