Hengelo contracteert 10 aanbieders huishoudelijke ondersteuning Wmo

De gemeente Hengelo contracteert vanaf 1 januari 2024 in totaal tien zorgaanbieders om de komende 5 jaar huishoudelijke ondersteuning te bieden via de Wmo. Dit zijn alle huidige aanbieders en vijf nieuwe. Dit is de uitkomst van een gezamenlijke aanbesteding van twaalf gemeenten, meldt de gemeente Hengelo. 

“Inwoners die nu al huishoudelijke ondersteuning krijgen kunnen bij hun vertrouwde organisatie blijven, dat vinden we heel belangrijk. Doordat we ook nieuwe aanbieders gecontracteerd hebben, denken we de komende vijf jaar verzekerd te zijn van goede en voldoende huishoudelijke ondersteuning, ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt”, zegt wethouder Wmo José Luttikholt.

Het gaat om de huidige aanbieders Asterzorg, Beter Thuis Wonen Thuiszorg B.V., Stichting Zorggroep Manna, Thuisgenoten-BTK en Tzorg. Nieuwe aanbieders met ingang van 1 januari 2024 zijn Axxicom, Bions, Buurtdiensten Nederland B.V., Miep B.V. en Thuishulp Gezellig III B.V.

Gezamenlijke aanbesteding

Twaalf gemeenten hebben gezamenlijk een aanbesteding voor huishoudelijke ondersteuning doorlopen. Voor de gemeenten Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden is de gunning op dinsdag 11 juli definitief geworden. Met het afronden van de aanbesteding zetten gemeenten zich gezamenlijk met de gecontracteerde aanbieders in om ook na 1 januari 2024 huishoudelijke ondersteuning op maat te bieden.

Ondersteuning in het huishouden via de Wmo

Gemeenten ondersteunen inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en mee te doen aan de maatschappij. De gemeente Hengelo geeft deze ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Eén van de maatwerkvoorzieningen die hiervoor kan worden ingezet is de huishoudelijke ondersteuning. Deze wordt ingezet als inwoners niet meer op eigen kracht of met hulp van hun sociale netwerk hun huishouden op orde kunnen houden.

Door: Nationale Zorggids