Logo_prinses_beatrix_spierfonds

Van 11 tot en met 17 september start de collecteweek voor het Prinses Beatrix Spierfonds. In één week gaan ruim 30.000 vrijwilligers op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het is de grootste jaarlijkse actie voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Dat meldt het Prinses Beatrix Spierfonds.

"Het fonds bestaat dit jaar 60 jaar. Onze collecte is al 59 jaar een gewaardeerde, anonieme en makkelijke manier om te geven aan onderzoek naar spierziekten. Het is een eenmalige gift en je kunt zelf beslissen hoeveel je in de bus doet. Naast de collecte aan de deur zet het fonds dit jaar ook de digitale collectebus in. Deze biedt de mogelijkheid om naast huis-aan-huis in je eigen wijk, ook van vriend-tot-vriend te collecteren via mail en social media. We hopen dit jaar natuurlijk weer op een mooie collecte opbrengst. In 60 jaar hebben we samen met onze vrijwilligers al veel bereikt, maar ons werk is na 60 jaar nog steeds hard nodig”, aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie bij het Prinses Beatrix Spierfonds.

Dappere ambassadeur Joey heeft begin dit jaar op zevenjarige leeftijd de strijd tegen zijn spierziekte verloren. Het fonds vraagt iedereen in actie te komen tegen spierziekten en te geven aan de collectant in de buurt. Het is ook mogelijk om te doneren via de sms door SPIER te sms'en naar 4333, dit is een eenmalige donatie voor 1,50 euro voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een spierziekte tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan. 

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al 60 jaar in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten nu. Dit alles is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers. 

Door: Redactie Nationale Zorggids