Oproep aan kabinet om wooncrisis aan te pakken
De wooncrisis was er al, en is door de coronacrisis nog nijpender geworden. Voor mensen met een beperking is het vaak onmogelijk om een passende, toegankelijke en betaalbare huurwoning te vinden. Ieder(in) steunt daarom het initiatief van de Woonbond om de wooncrisis te keren en roept samen met de Woonbond en andere maatschappelijke organisaties het kabinet op om met een noodpakket te komen. Dit meldt Ieder(in).
Het kabinet werkt nu aan de plannen voor Prinsjesdag, de begrotingen voor volgend jaar. Een laatste kans om te vragen om een noodpakket om de wooncrisis aan te pakken. Daarom hebben de Woonbond, Ieder(in) en andere organisaties een brief aan minister van Ollongren van Binnenlandse Zaken gestuurd met de vraag om zo’n noodpakket.
 

Noodpakket voor sociale huurwoningen

De woningcorporaties betalen miljarden aan verhuurderheffing, waardoor de huren sterk gestegen zijn en er te weinig sociale huurwoningen gebouwd worden. Het noodpakket is nodig om huurders financieel te ondersteunen. En om de komende jaren meer sociale huurwoningen te bouwen en bestaande woningen op te knappen. In de brief staan daarvoor concrete voorstellen, zoals 1 miljard verlaging van de verhuurderheffing voor verlaging van huren. De brief met daarin de voorstellen wordt ook verstuurd naar de Tweede Kamer en naar de Eerste Kamer.
 

Petitie

Tegelijk met het versturen van de gezamenlijke brief is een petitie geopend. Goed en betaalbaar wonen is een mensenrecht. Met het ondertekenen van de petitie kan iedereen de oproep voor een noodpakket ter bestrijding van de wooncrisis ondersteunen. Teken hier de petitie.
 
 
Door: Nationale Zorggids