Vierdelige HUMAN-serie Therapie meteen geheel online te bekijken

Door de nieuwe vierdelige serie Therapie van Human eerst op NPO Start te zetten, is deze meteen in zijn geheel online te bekijken. Iedereen kan de vier afleveringen achter elkaar kijken en daarmee de intieme wereld van de spreekkamer binnenstappen. Vijf therapeuten laten de kijker meekijken bij echte sessies. De cliënten laten zich horen, maar blijven buiten beeld. Hun stemmen zijn ingesproken door acteurs. Dit meldt Human. 

De docu duikt ook in de zienswereld van de therapeut: hoe verwerken wij sessies? Kunnen zij thuis loslaten? En wat zijn hun methodes? In iedere aflevering vertelt ook een bekende Nederlander over therapie. Zo komen Jurre Geluk, Hanneke Groenteman, Sosha Duysker en Stefan Groothuis aan het woord.

Gespreksonderwerpen tijdens de sessies

De anonieme cliënten gaan met hun therapeut in gesprek over verlies na zelfmoord, seksualiteit en gebrek aan liefde. Ze zijn open over mishandeling, alcoholmisbruik door een partner, drugsgebruik in combinatie met psychoses. Aflevering drie gaat over zorgen voor een naaste met een depressie en EMDR. En tot slot gaat aflevering vier over prestatiedruk en depressie.

Therapie staat vanaf dinsdag 28 november in zijn geheel op NPO Start. Vanaf woensdag 3 januari 2024 zijn de afleveringen wekelijks te volgen om 21.55 te volgen op NPO 3.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Human