Normal_normal_justitie__rechtbank

Het Openbaar Ministerie (OM) is het niet eens met het besluit van het gerechtshof om de ouders van de overleden Jairo vrijuit te laten gaan. Daarom gaat het hiertegen in cassatie. Al zijn er volgens het hof voldoende aanwijzingen voor een niet-natuurlijke dood, het is niet te bewijzen dat vader en moeder hier iets mee te maken hebben gehad. Dit meldt NU.nl. 

Of de vrijspraak terecht is of niet, moet in de toekomst blijken uit een oordeel van de Hoge Raad bij wie de cassatie komt te liggen. Dat de vader een misdrijf heeft begaan, is volgens het OM duidelijk.

BLAUW OOG BIJ ZES WEKEN OUD

Baby Jairo liep in zijn korte leven veel letsel op. Toen de jongen zes weken oud was, had hij al een blauw oog. Zijn linkerbeen was gebroken toen hij slechts twee maanden oud was en drie maanden later had hij blauwe plekken op zijn borstkas. In augustus 2010 werd de baby in het ziekenhuis opgenomen met ademhalingsproblemen. Daar werd ook een darmperforatie geconstateerd, dat volgens deskundigen veroorzaakt kan zijn door harde klappen. Het gezin stond enige tijd onder toezicht van jeugdzorg. 

Door: Nationale Zorggids