Normal_samenwerken_handen_schudden

Het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn probeert opnieuw de generatiekloof te dichten. Komende week gaat voor de tweede keer het project 'De tijd geritst' van start, waarbij scholieren worden gekoppeld aan bewoners van het Alphense verpleeghuis Oudshoorn. Dat meldt Omroep West.

De ouderen in het verpleeghuis worden door de scholieren bezocht om over hun leven te praten. De bewoners vertellen over hun ouderlijk huis, schooltijd en persoonlijke onderwerpen. Het project heeft als doel dat jongeren door de gesprekken bekend raken met ouderdom, de bijbehorende ongemakken en hoe het leven vroeger was. De meest bijzondere verhalen worden door de scholieren verwerkt in een herinneringsboek, dat een beeld moet vormen van het leven van de bewoners.

'De tijd geritst' is een speciaal lesprogramma om samenwerking, begrip en vriendschap tussen de generaties te verbeteren. Vorig jaar werden negen scholieren van het Wellantcollege gekoppeld aan zeven bewoners van Oudshoorn. Ook dit leverde een herinneringsboek op.

© Nationale Zorggids