Normal_overleg__werken__laptop__student

Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben gisteren het nieuwe banenplatform ANBO-ErvarenJaren in gebruik gesteld. Met deze vacaturesite willen beide instanties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen. Dit meldt ANBO.

Het initiatief is een logisch gevolg van de stappen die ANBO de afgelopen tijd al op dit terrein heeft gezet, zegt ANBO-directeur Liane den Haan. “Te veel kwaliteit blijft onbenut. Dat is niet alleen uiterst vervelend voor de betrokken werkzoekende, ook als samenleving kunnen we ons dat niet veroorloven. Het is niet voor niets dat we John de Wolf begin dit jaar hebben aangetrokken als ambassadeur.”

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

“Het is de hoogste tijd dat veel meer oudere werkzoekenden nog sneller aan het werk komen”, zegt directeur Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. “Het is van de gekke dat er zo veel vacatures zijn en er tegelijkertijd zo veel goede werkzoekenden thuis zijn die dolgraag aan de slag willen. Dat pakken we dus op”, zegt Nicolette Knobbe, mededirecteur van Ervaren Jaren.

John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers op het nieuwe vacatureplatform, spreekt van een prachtig initiatief. “Als ouderen eenmaal bij een bedrijf binnen zijn, willen werkgevers vaak niet meer van ze af. Hopelijk krijgen nu veel ouderen zo’n kans. Ik hoop dat alle verhalen over krapte en tekorten op de arbeidsmarkt een extra steuntje in de rug kunnen zijn. Met deze nieuwe vacaturesite heb ik een extra instrument in handen waarmee ik als ambassadeur nóg meer kan bieden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids