Normal_vrouw_oud_ouderen_bed_ziek235

Een dame van 99 jaar is vorige week beroofd van haar sieraden terwijl ze lag te slapen. De vrouw met dementie krijgt verdeeld over de dag thuiszorg en de diefstal vond plaats tussen twee van deze bezoeken in. Ze heeft er zelf niets van meegekregen maar nadien zat de schrik er goed in bij haar mantelzorger. Dit meldt Telegraaf.

De diefstal vond plaats tussen 18.30 en 21.30 uur, twee momenten waarop de vrouw bezoek krijgt van de thuiszorg. Om 18.30 uur was het nog rustig in het huis van het slachtoffer, drie uur later was het een complete ravage. Alle kasten in huis waren opengetrokken, op beide verdiepingen. De dieven zijn spoorloos verdwenen met hun buit sieraden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dieven.

Slachtoffer kreeg zelf niets mee van diefstal

Nel, de mantelzorger van de vrouw, zegt dat de 99-jarige dame sliep met sieraden om. “Maar daar zijn ze gelukkig niet aangekomen.” De vrouw heeft zelf dan ook niets van de diefstal meegekregen. Nel heeft er slecht van geslapen en vreesde wat er was gebeurd als de vrouw wel wakker was geworden. “Dan hadden ze haar misschien wel weet ik wat aangedaan.”

Door: Nationale Zorggids