Normal_vaccin_inenten_ouderen_griepprik

Ouderen in verpleeghuizen worden niet per locatie, maar per risicogroep gevaccineerd tegen corona. In veel verpleeghuizen zijn alle bewoners pas in vijf rondes geprikt, zo blijkt. Soms zal het weken of maanden duren voordat die vijf rondes volbracht zijn. Dit meldt NOS. 

De strategie voor het vaccineren van ouderen in verpleeghuizen wordt door het ministerie van Volksgezondheid en RIVM fijnmazig genoemd. De wijze van vaccineren per doelgroep vraagt namelijk nogal wat: verschillende partijen zijn verantwoordelijk voor het vragen om toestemming tot vaccinatie, het bestellen van de vaccins, de logistiek, beveiliging opslag en de toediening van de prikjes.

Versnipperde werkwijze

Verpleeghuis Ter Eyck in Heerlen noemt de tactiek niet fijnmazig maar versnipperd. Zorgorganisatie Sevagram, waar het verpleeghuis onderdeel van is, heeft zich anderhalve week voorbereid op een priksessie van ongeveer 3 tot 4 uur. “De andere helft van de bewoners hadden we dus makkelijk daar achteraan kunnen doen, maar dat mag niet want die vallen onder de huisarts.”

Door: Nationale Zorggids