RIVM trekt Nationaal Hitteplan en smogwaarschuwing in

Vanaf donderdag 21 juli is het Nationaal Hitteplan niet meer actief. Het RIVM trekt ook de waarschuwing voor smog door ozon in. Na woensdag koelt het af en ook de dagen erop wordt het op de meeste plaatsen minder warm.  Dit meldt het RIVM. 

Het Nationaal Hitteplan was actief in het gehele land van maandag 18 juli tot en met woensdag 20 juli. Het plan treedt in werking als er een periode van aanhoudende hitte verwacht wordt. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. Met name zeer jonge kinderen, ouderen, mensen in zorghuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn risicogroepen.

Koeling voor kwetsbare groepen

Zorgaanbieders moeten binnen het Nationaal Hitteplan zo nodig extra maatregelen nemen om de hitte voor hun patiënten en cliënten het hoofd te bieden. Mobiele airco’s, ventilatoren en systemen die lucht in één ruimte recirculeren, kunnen gebruikt worden in een eenpersoonskamer of op een eenpersoonswerkplek. Voor gebruik van mobiele airco’s en ventilatoren in gemeenschappelijke ruimtes geldt dat veel zorgaanbieders hun ventilatiesystemen in de coronaperiode hebben aangepast. 

Door: Nationale Zorggids