Normal_justitie__rechtbank

Een 58-jarige ggz-verpleegkundige heeft een celstraf van één jaar opgelegd gekregen voor het hebben van seks met twee patiëntes. De man heeft daarnaast een beroepsverbod van vijf jaar gekregen en hij moet de slachtoffers een vergoeding van 2.500 euro betalen. Dit meldt Omroep West. 

In 2009 had de verpleger seks met een patiënte in een hotel en bij hem thuis. Daar kwam zijn werkgever, ggz-instelling Rivierduinen, pas in 2017 achter toen bekend werd dat hij ook in dat jaar seks had met een veel jongere volwassen patiënte.

Rivierduinen schorste de man en kort daarna nam hij ontslag. Al vond de seks volgens hem plaats met wederzijdse instemming, mogen zulke situaties niet voorkomen als er sprake is van een zorgsituatie waarin de patiënt afhankelijk is van de zorgverlener.

De straf is overeenkomstig met de eis van het Openbaar Ministerie. Alleen op het gebied van het beroepsverbod is de rechtbank een stuk milder. In plaats van een levenslang verbod, heeft de man een verbod van vijf jaar opgelegd gekregen. 

Door: Nationale Zorggids