Foto: Randstad

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en KLM zijn dit jaar de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. De bedrijven winnen de Randstad Award in de categorieën profit en non-profit, op basis van het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research. Bij deze tiende editie van de prijs eindigden NXP en Luchthaven Schiphol (profit) en de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Justitie en Veiligheid (non-profit) in de top-3. Dit meldt Randstad. 

LUMC: samenwerking met vooraanstaande instituten is aantrekkelijk

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt door de respondenten gezien als een interessante werkgever vanwege de uitdagende werkomgeving en de samenwerking met vooraanstaande kennisinstituten. Met name die uitwisseling van kennis maakt het LUMC aantrekkelijk in hun ogen. Het LUMC maakt bovendien werk van een veilige leercultuur, waarbinnen de professionals elkaar intellectueel uitdagen om tot steeds betere oplossingen voor de gezondheidszorg te komen. Dat laatste is dan ook de belangrijkste motivatie voor medewerkers: het verschil kunnen maken in de gezondheid van mensen. Ook LUMC won de award al vaker: in 2012 en 2015.

Het is alweer de tiende keer dat Randstad dit wereldwijde onderzoek houdt. In Nederland onderzocht Randstad de aantrekkelijkheid van in totaal 471 Nederlandse bedrijven. In het onderzoek beoordeelden werkenden en niet-werkenden werkgevers op onder andere primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer. Meer dan 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar werden bevraagd.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Randstad