Normal_geld_rekenmachine_belasting

De eigenaren van de MC Groep, waar de inmiddels failliette IJsselmeerziekenhuizen en ziekenhuis MC Slotervaart onderdeel van zijn, klopten twee keer in korte tijd bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis aan voor financiële steun. Dit zegt directievoorzitter Georgette Fijneman van Zilveren Kruis. Daarom besloten de verzekeraar en andere zorgverzekeraars te stoppen met de financiering. Eigenaar Loek Winter bestrijdt deze uitspraak en zegt Zilveren Kruis nooit als bank te hebben gezien. Dit meldt Skipr. 

“Ik ben gefrustreerd en teleurgesteld. In een week tijd hebben de verzekeraars de contracten opgezegd. Dat betekent dat we acuut in de problemen terechtgekomen zijn”, aldus Winter eerder deze week. Hij vindt dat Zilveren Kruis alleen aan zichzelf denkt en niet aan de patiënten in de regio die nu zorg worden ontnomen. Het besluit van de verzekeraars noemt Winter hard en cynisch.

De ziekenhuizen van MC Groep leverden goedkopere zorg dan andere ziekenhuizen. De tarieven lagen tot zo’n 25 procent lager dan elders, zegt Winter. “Scenario’s waarbij de ziekenhuizen de zorgkosten fors naar beneden brengen en nieuwe vormen van samenwerking ontwikkelen, zijn door de zorgverzekeraars afgekeurd. Ook het voorstel om MC Slotervaart via een gecontroleerde afbouw binnen een half jaar geheel te sluiten, kreeg geen goedkeuring. MC IJsselmeerziekenhuizen kreeg geen steun voor forse afslankingsplannen met een nieuw innovatief zorgconcept in Flevoland.”

Door: Redactie Nationale Zorggids