Normal_teamwork_personeel_werk_samenwerking_team

Op vrijdagmiddag 28 november 2014 vindt er een ontmoeting plaats tussen (aankomend) politici en afgevaardigden van een groot aantal veldpartijen in de gezondheidszorg. Deze jaarlijkse bijeenkomst wordt al sinds 1997 georganiseerd door Bruggink Communicatie Support. 

De middagbijeenkomsten hebben een informeel karakter en geven zowel de politici als de genodigden ruimte om kennis te maken, visies uiteen te zetten en te discussiëren over belangrijke en actuele kwesties in de zorg. Dit jaar is de bijeenkomst op vrijdag 28 november tussen 15.00 uur en 17.00 uur in Sociëteit de Witte in Den Haag. De inleiding wordt verzorgd door prof. dr. W. Groot, hoogleraar health economics aan de universiteit Maastricht. R. Meijerink (voormalig voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg) zal optreden als gespreksleider. Na afloop is er een borrel.

In de zaal zitten elk jaar ruim 100 afgevaardigden vanuit zorgverzekeraars, farmaceutische industrie, patiëntenorganisaties, ministeries, artsen en apothekers, adviesorganen, koepelorganisaties in de zorg en overige belangstellenden. De onderwerpen en exacte agenda voor deze bijeenkomst wordt elk jaar in samenspraak met de politici en de gespreksleider vastgesteld. Dit jaar zal er in ieder geval worden gesproken over de recente uitspraken van M. Levi (voorzitter RvB van het AMC) over de exorbitante prijzen van nieuwe geneesmiddelen, het gebrek aan transparantie in de totstandkoming van prijsafspraken met geneesmiddelen producenten, de nieuwe inkoopmodellen voor geneesmiddelen van zorgverzekeraars en ziekenhuis-inkoopcombinaties en de veiligheid en gegarandeerde beschikbaarheid van geneesmiddelen.

Deelname is kosteloos. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

© Nationale Zorggids