Normal_copd_versus_healthy_lung

Een longaanval is is voor longpatiënten een heftige en vaak nare ervaring waarbij klachten zoals hoesten en benauwdheid plotseling erger worden. Voor COPD-patiënten is het belangrijk om de signalen van een longaanval tijdig te herkennen. Een goede en tijdige reactie kan eraan bijdragen dat de aanval minder ernstig verloopt. Het Havenziekenhuis organiseert op maandag 2 februari een gratis informatiebijeenkomst over dit onderwerp.

Tijdens de informatiemiddag in het Rotterdamse ziekenhuis kunnen deelnemers leren hoe ze een eigen actieplan kunnen maken. Longarts Bianka Mennema start de bijeenkomst met uitleg wat een longaanval precies is. Vervolgens laat verpleegkundig specialist Ellen Boot zien hoe deelnemers een eigen actieplan kunnen opstellen voor een longaanval. Tot slot is er in een tweetal workshops aandacht voor het omgaan met angst en paniek bij COPD en worden verschillende hoesttechnieken belicht.

De bijeenkomst is bedoeld voor volwassenen met COPD, hun partners of mantelzorgers en andere belangstellenden en vindt plaats op maandag 2 februari van 14.00 tot 17.00 uur in de BE Ruyszaal op de vierde verdieping van het Havenziekenhuis. Aanmelden kan via e-mail: long.poli@havenziekenhuis.nl of telefoonnummer 010-404 33 68. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

© Nationale Zorggids