Saxenburgh Groep

Zaterdag 3 oktober van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Saxenburgh Groep een Open dag Ouderenzorg op vier zorglocaties in de regio. Wethouder Jannes Janssen van de gemeente Hardenberg zal de kick-off verrichten in Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen.

Nijenhaghen in Ommen, Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden zijn zaterdag 3 oktober de locaties die zijn opengesteld. De overige ouderenzorglocaties van de Saxenburgh Groep zijn hier met presentaties vertegenwoordigd. Doel van de open dag is om mensen kennis te laten maken met de wijksteunpunten en de vele mogelijkheden van zorg en ondersteuning bij het ouder worden. De Open dag heeft als thema meegekregen: ‘Zorg in beweging’. Dit thema is letterlijk en figuurlijk genomen.
 
Op alle deelnemende locaties zijn er rondleidingen en bijna overal is het mogelijk een appartement te bezichtigen. Het bureau Zorgcontact van de Saxenburgh Groep en de Samen Doen teams van de gemeenten zullen uitleg geven over de betekenis van gewijzigde wet- en regelgeving in de ouderenzorg. Er zijn presentaties van wonen met zorg bij de Saxenburgh Groep, informatiestands van vrijwilligerswerk, uitleg over hulpmiddelen, geheugentesten, Zorg Thuis, proeverijen, bewegingsactiviteiten, workshops, film over bewegen met ouderen, de cliëntenraden presenteren zich en patiënten- en belangenverenigingen zijn vertegenwoordigd. 
 
Ook aan de jongeren is gedacht. De opleidingsinstituten Alfa College (in Ommen) en Landstede (in Hardenberg) zijn aanwezig met informatie over opleidingen in de zorg. Ook is er materiaal om aan den lijve te ervaren hoe het voelt om oud te zijn.
 
© Nationale Zorggids