Normal_12896

AMSTERDAM - Altrecht is als meest sociale GGZ-instelling gekozen op basis van activiteit op sociale media als Twitter, Facebook, Youtube en Google+. Dit meldt Skipr.nl.

De Pluryn Hoenderloo Groep eindigde als tweede en De Hoop GGZ als derde, zo blijkt uit de Social Media Monitor Zorg 2012 uitgevoerd door Redmax. Hierbij was zowel de kwantiteit van de contacten van belang, waarbij de aanwezigheid op een social media en de hoeveelheid followers en views werden meegeteld. Als ook de kwaliteit van de contacten van belang, waarbij het belangrijk was of er gereageerd werd op berichten van anderen.

Gelet werd onder meer op professionaliteit, interactiviteit en cliëntgerichtheid. Op basis van het onderzoek blijkt dat er op dit gebied nog veel kan worden bereikt, zo werd namelijk maar één derde van de tweets en mentions door de GGZ-instellingen beantwoord.

Twitter is het meest populaire medium onder GGZ-instellingen, gevolgd door Facebook , Youtube en op de laatste plaats Google+. In de komende periode zal ook het sociale media gebruik van revalidatiezorg, GGD, verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorg en ziekenhuizen verder aan bod komen.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal