Normal_zgt_hengelo

De petitie tegen de sluiting van de afdeling Verloskunde op locatie Hengelo van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) heeft al meer dan 3500 handtekeningen opgeleverd. Volgens de SP die drie weken geleden met de handtekeningenactie startte neemt het verzet toe. Dat meldt RTV Oost.

Vanaf september volgend jaar kunnen zwangere vrouwen niet meer in het ziekenhuis in Hengelo bevallen. Daarvoor moeten zij naar het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede, waarmee het ZGT een samenwerking aangaat ,of naar de andere ZGT-locatie in Almelo. Volgens het ZGT en MST is er te weinig geld om de kraamzorg in alle drie de vestingen te behouden. Volgens de SP neemt het protest tegen de sluiting toe, niet alleen in Hengelo zelf wordt geprotesteerd, ook uit omringende plaatsen zoals Borne, Delden en Goor komen reacties.

De personeelsleden van het ziekenhuis zijn ook niet blij met de sluiting maar hebben een spreekverbod gekregen onder dreiging van ontslag, zegt de SP. “Het is dit keer Verloskunde, maar een jaar geleden Intensive Care en daarvoor de afdeling Neurologie. Volgend jaar volgen vast en zeker de Kinderafdeling en KNO,” zeggen medewerkers volgens de partij.

© Nationale Zorggids