Normal_p_diatre

Huisartsen zich (opnieuw) aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP) hebben nog tot 1 april 2014 recht op vergoeding. Vanwege technische problemen met het LSP wordt de periode om in aanmerking te komen voor de jaarlijkse vergoeding met een kwartaal verlengd. Dit meldt Medisch Contact.

Het LSP maakt het voor zorgverleners mogelijk om medische gegevens van patiënten die zijn opgeslagen in de computersystemen van andere zorgverleners op te vragen en in te zien. Het is geen database waarin patiëntgegevens centraal worden opgeslagen. Huisartsen moeten zich aansluiten op het LSP om gebruik te maken van de voorziening. De kosten die daarmee gepaard gaan worden eenmalig vergoedt door Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging hebben veel huisartsen dit jaar hun (her)aansluiting op het schakelpunt uitgesteld omdat er technische problemen waren met het LSP. Daarom vindt de vereniging het te vroeg om de tegemoetkomingen op 31 december 2013 te beëindigen. ZN heeft de periode nu met drie maanden verlengd, tot 1 april 2014.

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding geldt als voorwaarde dat ten minste dertig procent van de eigen dossiers moet zijn aangemeld. Huisartsen krijgen nu tot 1 april volgend jaar de tijd om dit percentage te behalen. Zij ontvangen 59 cent per aangemeld dossier als ‘opt-in vergoeding’, een tegemoetkoming voor het registreren van de toestemming van de patiënt.

© Nationale Zorggids