Logo_invoorzorg

Op 27 oktober 2014 organiseert In voor zorg een symposium over de rol en positie van de wijkverpleegkundige in het sociale wijkteam. Dat meldt de organisatie In voor zorg.

In 2015 zullen in veel gemeenten wijkverpleegkundigen aan het werk gaan en deel uitmaken van  sociale wijkteams. Tijdens het symposium zal worden gesproken over hoe deze samenwerking tussen wijkverpleegkundige en wijkteam eruit moet zien. Wat is precies hun taak, rol en positie? Op maandag 27 oktober 2014 zullen er ervaringen en praktijkvoorbeelden worden uitgewisseld, die  wellicht kunnen helpen bij de lokale discussie over de taak, rol en positie van zowel de wijkverpleegkundige als sociale wijkteams en hun onderlinge samenwerking.

Het symposium omvat een plenair gedeelte en een workshopronde. In het plenaire gedeelte gaan sprekers in op de rol en positie van de wijkverpleegkundige. Tijdens de workshops staan praktijkvoorbeelden en interactie centraal. Sprekers die zullen optreden zijn onder anderen Mariska de Bont van V&VN, Janny Mast van Vilans en voormalig wethouder Marco Florijn. De bijeenkomst is bedoeld voor wijkverpleegkundigen en medewerkers die als lid van een sociaal wijkteam al werkzaam zijn of zullen zijn.. Ook welkom zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor de beleidsvorming en de implementaties van beleid. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Het symposium vindt plaats op 27 oktober 2014 van 12.00 tot 17.00 uur, in het pand van In voor zorg, aan de Catharijnesingel 47 (7e stage) in Utrecht. Aanmelden kan hier of via de website van In voor zorg.

© Nationale Zorggids