Normal_cosmetische_operatie__plastische_chirurgie

Naar aanleiding van een uitzending van Undercover in Nederland heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietland het huurcontract met een plastisch chirurg beëindigd. De chirurg bleek cosmetische behandelingen zwart aan te bieden. Bij eenvoudige behandelingen als botox en fillers was het mogelijk om contant en zonder btw af te rekenen, zo liet het programma zien. Hiermee is aangetoond dat de chirurg belasting ontdook. Dat meldt Vlaardingen 24.

Journalist Alberto Stegeman stuurde medewerkers twee keer naar de plastisch chirurg. Met een verborgen camera legden ze vast dat ze bij het afrekenen contact mochten betalen zonder btw. Toen Stegeman de keer daarop meeging, leken cosmetische behandelingen ineens niet meer mogelijk zonder de btw in rekening te brengen.

Vervolgens legde het programma de opnames ter inzage bij de ziekenhuisdirectie. Omdat de chirurg niet in dienst is van het Franciscus Gasthuis & Vlietland kan hij niet ontslagen worden. Hij voert een eigen praktijk, waarbij hij een behandel- en operatieruimte huurde in het Franciscus Vlietland. De directie heeft dit huurcontract per direct beëindigd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids