Logo_woenselse_poort_-_tbs

De Woenselse Poort, onderdeel van Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen, heeft inmiddels meerdere acties uit het integraal actieplan uitgevoerd en de eerste effecten hiervan zijn zichtbaar. Een positieve ontwikkeling is dat medewerkers meer rust en structuur ervaren. Dit constateren de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg na hun tweede bezoek aan De Woenselse Poort, zo melden de inspecties. 

Vorig jaar oktober stelden de inspecties vast dat het leef- en werkklimaat van de Woenselse Poort onvoldoende veilig was. Er was te veel wisseling van personeel, een hoog ziekteverzuim en er werd veel tijdelijk en onvoldoende ervaren personeel ingezet. De werkdruk was erg hoog en nieuwe medewerkers kregen nauwelijks inwerktijd.

Het verbeterplan moest zorgdragen voor meer rust en structuur. De inspecties concluderen nu dat hier inderdaad aandacht aan is besteed. Van de vier vervolgbezoeken van de inspecties aan de Woenselse Poort zijn er inmiddels twee volbracht. De voortgang van het verbeterproject wordt op deze manier beoordeeld en er wordt aandacht besteed aan de effecten van de verbeteracties. Daarbij wordt stilgestaan bij de ervaring van cliënten en medewerkers ten aanzien van het verbetertraject. 

Door: Redactie Nationale Zorggids