Normal_martini_ziekenhuis_logo

Zo’n 2.900 medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen zullen deze maand een bonus ontvangen. Het is bedoeld als waardering voor het personeel dat vooral tijdens de griepepidemie dit voorjaar extra hard heeft gewerkt. Het ziekenhuis kampte met capaciteitsproblemen, waardoor het personeel extra hard moest werken om iedereen van goede zorg te voorzien. De bonus bedraagt 500 euro bruto. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra is het mogelijk om de bonus uit te keren doordat het ziekenhuis het afgelopen jaar met 4,3 procent gegroeid is, waardoor het financieel resultaat ook positief uitpakt. “Dit stelt ons niet alleen in gelegenheid te investeren in capaciteit, maar kunnen we ook onze waardering laten blijken aan de mensen die dag in, dag uit de beste zorg willen leveren.”

Deze maand wordt de bonus van 500 euro bruto uitgekeerd aan 2.900 medewerkers. Medisch specialisten ontvangen de bonus niet. Parttime werknemers krijgen een percentage van het bedrag.

Griepgolf dit jaar twee keer zo lang

De griepepidemie duurde dit jaar bijzonder lang. Normaal geldt een periode van ongeveer negen weken als norm, maar dit jaar duurde het maar liefst 20 weken. De langste griepgolf was in 2014, toen Nederland 21 weken in de ban was van de griep. Door de griepgolf waren dit jaar niet alleen veel meer mensen, waaronder ouderen en kinderen opgenomen in het ziekenhuis. Ook onder verpleegkundigen was veel ziekte, waardoor de medewerkers die niet ziek waren het extra druk hadden op de afdelingen.

Door: Redactie Nationale Zorggids