Normal_baby_zwanger_verpleegkundigen_kind

De regio Utrecht kampt al sinds begin dit jaar met een tekort aan verloskamers wegens het aanhoudende personeelstekort. Ziekenhuizen, verloskundigen en de ambulancedienst in de regio zijn gaan samenwerken om inzicht te krijgen in de beschikbare verloskamers in Utrecht. Maar met name verloskundigen merken dat ze nog steeds belrondes moeten doen om een bed te vinden voor een bevallende vrouw. Daarom zou het goed zijn om ook ziekenhuizen buiten de provincie Utrecht aan het samenwerkingsverband toe te voegen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

“De afspraken zijn goed, maar dat wil niet zeggen dat er opeens een blik verpleegkundigen kan worden opengetrokken. De Utrechtse ziekenhuizen zijn heel actief, maar die in de omliggende schil ervaren minder de noodzaak om mee te werken”, zegt verloskundige Judith Knijnenberg.

Het Valleiziekenhuis in Ede zegt te willen meewerken, maar nog geen uitnodiging voor gesprek te hebben ontvangen. Ook het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft nog niets van het samenwerkingsverband gehoord, maar laat wel weten bijna altijd plek te hebben voor een bevallende vrouw buiten de regio.

Door: Redactie Nationale Zorggids