Normal_kijkoperatie_pols_martini_ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis heeft onlangs het exclusieve predicaat ‘Hand Trauma and Replantation Center’ gekregen van de FESSH, dat is de Europese Handchirurgie Vereniging. Dit predicaat is een bevestiging van de hoge kwaliteit die de handchirurgen en handtherapeuten van het Martini Ziekenhuis leveren als het gaat om de behandeling van hand- en polsaandoeningen. Dit meldt Martini. 

In het Martini Ziekenhuis kunnen mensen terecht voor de behandeling van allerhande klachten van de arm, hand en pols, bijvoorbeeld veroorzaakt door reuma en artrose, maar ook voor hand- en polschirurgie na bijvoorbeeld een ongeluk. 

Marius Kemler, hand- en polschirurg: "De patiënt is in het Martini Ziekenhuis gegarandeerd van de best mogelijke zorg bij hand- en/of polsproblemen.  We hebben vijf Europees gecertificeerde handchirurgen in dienst. Ook de handtherapeuten hebben een specialistische opleiding van de FESSH gevolgd en zijn gecertificeerd. Samen willen we zorg leveren op het hoogste niveau. Dit predicaat toont aan dat we aan de strengste Europese kwaliteitseisen voldoen voor wat betreft behandelingen en operaties."

Innovatieve technieken en apparatuur

Het Martini Ziekenhuis ziet jaarlijks ruim 2000 patiënten op de polikliniek met hand- en polsklachten. Daarvan wordt ongeveer een kwart geopereerd. Kemler: "Doordat we veel patiënten zien, hebben we veel kennis en ervaring. Ook als het gaat om complexe diagnoses of onbegrepen polsklachten van patiënten, waarbij er geen breuk of scheurtje is te zien. We hebben de modernste apparatuur in huis om de juiste diagnoses te kunnen stelen. Zo hebben we speciale fijne apparatuur om met een kijkoperatie bandletsel van de pols te kunnen vaststellen. Zo’n kijkoperatie is door de beperkte ruimte in de pols technisch lastig en wordt nog maar weinig gedaan."

Door: Nationale Zorggids
Foto: Martini Ziekenhuis