Rode kruist stopt samenwerking van der Ree

Het Rode Kruis heeft de samenwerking met presentator en vlogger Kaj van der Ree beëindigd na de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij was enige jaren ambassadeur, maar moet zijn functie per direct neerleggen. Dat heeft een woordvoerder van de hulporganisatie maandag laten weten.

De organisatie liet naar aanleiding van het nieuws al weten de kwestie te onderzoeken, maar nadat de presentator zaterdag in een verklaring zijn fouten toegaf, is in overleg besloten de samenwerking te beëindigen. "Seksueel contact met minderjarige meisjes is voor ons onacceptabel." Wel bedankt het Rode Kruis de presentator voor zijn inzet als ambassadeur.

Meerdere jonge vrouwen zeiden vorige week dat ze enkele jaren geleden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hadden ontvangen. Ook zou de 28-jarige Van der Ree enkele jaren geleden naaktfoto's hebben gestuurd en om naaktfoto's hebben gevraagd van jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. Naar aanleiding van de beschuldigingen haalde BNNVARA het tv-programma Proefkonijnen, waar hij medepresentator van was, per direct van de buis. Ook zijn vrijdagavondshow op 3FM stopt.

Van der Ree bood zaterdag zijn excuses aan voor zijn gedrag.

Door: ANP