Normal_geld1

Beroepsvereniging NU’91 is akkoord gegaan met het cao-akkoord voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Een meerderheid van haar leden liet tijdens een stemming weten, ermee in te stemmen. Een deel van de leden was minder enthousiast over het financiële aspect van het akkoord en NU’91 gaat de komende tijd hard bij de overheid lobbyen voor extra middelen voor personeel in de ggz. Dit meldt NU’91. 

Leden van de beroepsvereniging zijn wel blij met afspraken over extra diensten en slaapdiensten, betere vergoedingen voor bereikbaarheid, aangifte en zeggenschap. Het balansbudget (500 euro per jaar) dat beschikbaar komt, is te gebruiken als structureel loon of voor het kopen van extra hersteluren, als generatieregeling of voor persoonlijke ontwikkeling.

Salarisafspraken

De salarisafspraken voor de komende drie jaar zijn als volgt: er komt drie keer een loonsverhoging van 2 procent met een bodem van 60 euro. De eerste loonsverhoging is op 1 juli 2022, de tweede op 1 mei 2023 en de derde op 1 januari 2024. Vanaf 1 januari 2022 zijn de schalen van 35 tot en met 65 gerepareerd door de onderste trede te verwijderen en een extra trede toe te voegen.

Door: Nationale Zorggids