Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN)

UTRECHT - Eind april zijn verschillende veldpartijen begonnen met de Ronde Tafel Gepast Gebruik, waarin de partijen proberen te komen tot een gezamenlijk plan tegen de verspilling en onnodige zorg. Dat staat te lezen op de website van de beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

De veldpartijen bestaan naast V&VN uit het College voor Zorgverzekeringen (CVZ), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), DBC-Onderhoud, het ministerie van Volksgezondheid, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de beroepsverenigingen Orde van Medisch Specialisten (OMS), Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Geneeskunst (KNMG) en Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Tijdens de gesprekken zullen onder meer concrete pogingen worden gedaan om belemmeringen voor innovatie weg te nemen en om te kijken naar de verschillende financiële prikkels die leiden tot onnodige zorg. Eerder stuurde V&VN al een brief naar minister Edith Schippers (VVD) van Volksgezondheid, met daarin verschillende suggesties om de verspilling in de zorg in te perken.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem