Normal_thuiszorg_bejaarde_oudere

Volgens Zilveren Kruis is het plan om in Zwolle, Ommen, Hardenberg en Utrecht per week één zorgaanbieder aan te stellen geen bezuiniging. Dat heeft Olivier Gerrits, directeur zorginkoop bij de zorgverzekeraar, laten weten. Dit meldt RTV Oost. .

Vakbond FNV voerde gisteren actie voor het kantoor van Zilveren Kruis Achmea in Leiden. Volgens hen ontstaat er binnen één gemeente verdeeldheid over de financiering, keuze en kwaliteit van de zorg. FNV wil daarom dat de proef zo snel mogelijk stopt. “Dit zorgt alleen maar voor oneerlijke concurrentie, verslechtering van de zorg, en een aanslag op de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van de werknemers”, aldus bestuurder Cor de Beurs van FNV Zorg & Welzijn.

De zorgverzekeraar gaat echter gewoon door met de proef. Thuiszorgmedewerkers vrezen voor hun baan en inkomsten, maar volgens Gerrits is er van banenverlies geen sprake en zal er alleen een verschuiving van arbeidsplaatsen optreden. De nieuwe methode zou kostenbesparend zijn, waardoor er juist meer geld en tijd aan de zorg besteed kan worden. De zorgverzekeraar geeft aan dat de besparing niet in de eigen kas gaat terugvloeien. 

© Nationale Zorggids