Normal_finance__5___400x266_

Vanaf 1 januari 2016 biedt de website www.hetroergaatom.nl oplossingen rondom het verminderen van bureaucratie en administratieve lasten van huisartsen. De website is een samenwerking tussen diverse organisaties en geeft huisartsen informatie over afspraken en wat deze voor hen betekenen. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Naar aanleiding van de landelijke huisartsenactie Het Roer Moet Om zijn er diverse afspraken gemaakt rondom de administratieve overbelasting van huisartsen. Deze afspraken treden per 1 januari 2016 in werking. Als eerste worden voornamelijk extra formulieren voor medicijnen, hulpmiddelen en verwijzingen afgeschaft. Andere aanbevelingen volgen in de loop van 2016. Zo wordt er gekeken naar contractering tussen huisartsen en verzekeraars, de gevolgen van de Mededingingswet en indicatoren voor kwaliteit.

De gezamenlijke website is opgezet door de vereniging van huisartsenorganisaties, InEen, de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit en het ministerie van Volksgezondheid. 

©Nationale Zorggids