Normal_medicijnen_apotheek_medisch_gezondheid_patient_henk_2841

Belgisch-Nederlands apotheekbedrijf Fagron lijdt onder de sterk toenemende concurrentie van andere leveranciers. De prijzen van Fagron zijn volgens zorgverzekeraars te hoog en sluiten daarom contracten af met andere leveranciers. Dat meldt het Financieel Dagblad. 

Volgens manager farmacie Henk Eleveld van Menzis zijn de prijzen bij Fagron extreem gestegen. Zo zijn de prijzen bij concurrent Ceban soms 60 procent goedkoper. Zorgverzekeraar CZ heeft contracten gesloten met twee andere concurrenten, want ook daar zijn de prijzen lager. Op het gebied van doorgeleverde bereidingen (geneesmiddelen die apotheken zelf kunnen maken) was Fagron marktleider met een aandeel van zo'n 90 procent.

VGZ en Zilveren Kruis zijn inmiddels ook op zoek naar lagere prijzen voor dergelijke geneesmiddelen. Zilveren Kruis is in gesprek met concurrenten, maar VGZ staat nog open voor een gesprek met Fagron. “Op het moment dat vergelijkbare producten elders goedkoper zijn, wordt dit natuurlijk wel een onderwerp van gesprek”, zegt VGZ. 

©Nationale Zorggids