Logo_logo_ixorg

ixorg, een initiatief van tandartsenorganisatie KNMT en Infomedics, biedt vanaf nu naast een alternatieve aanvullende tandartsverzekering ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Met ixorg fysio bouwt de patiënt zelf een spaarpotje op waaruit de rekening voor de fysiotherapeut wordt betaald. Het geld dat aan het eind van het jaar overblijft, blijft van de patiënt. Daarnaast is hij verzekerd voor trauma’s en medisch noodzakelijke fysiotherapie na een ongeval. Daarvoor betaalt hij een deelnemersbijdrage. ixorg bestaat sinds 2013 en telt ruim tienduizend deelnemers. Dit meldt ixorg. 

Bij medisch noodzakelijke fysiotherapie als gevolg van een ongeval en bij ernstige blessures zoals botbreuken en spierscheuringen is de dekking maximaal twintig fysiotherapiebehandelingen tot 750 euro per gebeurtenis per jaar en maximaal twee keer per jaar. Als deelnemers eventueel stoppen met ixorg, krijgen ze hun opgebouwde tegoed gewoon uitgekeerd. 

Naast de maandelijkse inleg in het eigen spaarpotje van minimaal 3 euro per deelnemer betalen verzekerden voor ixorg fysio een maandelijkse deelnemersbijdrage van 6,50 euro. Elk volgend gezinslid betaalt 5,50 euro per maand. 

Combineer fysio & mondzorg

Combineert een patiënt ixorg mondzorg en ixorg fysio dan betaalt hij 7,50 euro per maand. En elk volgend gezinslid betaalt 6,50 eurp per maand, naast de maandelijkse minimale inleg van 5 euro in het spaarpotje. ixorg schiet een rekening voor mondzorg of fysiotherapie voor wanneer een patiënt nog onvoldoende budget heeft opgebouwd in zijn potje tot maximaal 240 euro en daarover hoeft geen rente te worden betaald.

Vrije tarieven, geen behandelquota

Met ixorg hanteert de fysiotherapeut zijn eigen (vrije) tarieven en is daarbij niet gebonden aan allerlei administratieve verplichtingen of behandelquota. Patiënten kunnen zich op ieder moment van het jaar aanmelden bij ixorg in plaats van alleen maar aan het eind van elk jaar.

Door: Redactie Nationale Zorggids