Normal_geld__stapel__munten

De Twentse zorginstelling Zeker Zorg blijkt twee jaar lang foutief te hebben gedeclareerd. Daarom eist zorgverzekeraar Menzis 1,6 miljoen euro terug. Daarbij heeft de Belastingdienst de instelling voor beschermd wonen een rekening van 432.000 euro gestuurd én eist de gemeente Enschede subsidiegeld terug: 436.00 euro in totaal. Zeker Zorg is onlangs bestuurlijk gefuseerd met zorggroep Manna. Dit meldt Tubantia. 

Inmiddels heeft de Belastingdienst beslag genomen op het pand en hebben de verantwoordelijke bestuurders begin dit jaar afscheid genomen van de organisatie. Zonder de schulden met zich mee te nemen.

De nieuwe directeur André Kok van zorggroep Manna zegt hierover tegen Tubantia dat hij met de voormalig directeuren heeft gesproken en goede afspraken heeft gemaakt over het oplossen van de huidige financiële situatie. Omdat Zeker Zorg flink verlies heeft geleden, neemt Manna de instelling nog niet over. Vooralsnog blijft het bij een bestuurlijke fusie.

Betrokken medewerkers

Kok is enthousiast over het zorgsysteem bij Zeker Zorg, dus over de kwaliteit van zorg zijn geen zorgen. “Ze hebben een prima zorgsysteem, met buddies die naast de cliënt staan. En de medewerkers zijn zeer betrokken. Dat spreekt ons aan. Bovendien krijgen wij bij Manna steeds vaker cliënten die beschermd wonen nodig hebben en wij konden dat niet bieden.”

Door: Nationale Zorggids