Normal_arts_dokter_hartslag_controle_ziekenhuis

Zorgverzekeraar VGZ heeft een deel van de zorgkosten van het Ikazia Ziekenhuis niet vergoed en dat gebeurt mogelijk dit jaar weer. Daarom worden verzekerden van VGZ die duurdere zorg nodig hebben voorlopig naar een ander ziekenhuis gestuurd. Dit meldt RTV Rijnmond. 

Doordat VGZ zorgkosten niet wilde betalen, liep het Rotterdamse ziekenhuis 3 miljoen euro mis. Als Ikazia dit jaar niet tijdig aan de bel trekt, dreigt hetzelfde te gebeuren met een hoger bedrag. Het ziekenhuis overschrijdt al twee jaar het afgesproken budgetplafond omdat het een flinke groei doormaakt. “En daar worden we nu door VGZ voor gestraft”, zegt directeur Rob Kievit.

Doorleverplicht

Waar Ikazia vorig jaar moest blijven doorbehandelen wegens de afgesproken doorleverplicht, is dat dit jaar niet het geval. Patiënten die laagcomplexe zorg nodig hebben, kunnen er gewoon terecht. Maar diegenen die dure zorg nodig hebben, krijgen het advies om aan te kloppen bij andere ziekenhuizen in de omgeving. Patiënten die op de afdeling oncologie zorg ontvangen, hoeven daar geen rekening mee te houden. “Omdat het zo’n belastend ziektebeeld is.”

Door: Nationale Zorggids