Normal_rolstoel_beperking_handicap

Zorgverzekeraar Zilveren kruis en Kersten Hulpmiddelen zijn opnieuw een meerjarencontract aangegaan. Samen werken de partijen aan een uitbreiding van het rolstoeldepot in de provincie Friesland. Dit meldt Kersten Hulpmiddelen. 

Duizenden mensen in een zorginstelling krijgen jaarlijks van Zilveren Kruis een rolstoel vergoed. Het proces voor de aanvraag hiervan gaat via de ergotherapeut die een rolstoel opvraagt bij het regionale rolstoeldepot. In het depot van Kersten worden rolstoelen en onderdelen zo veel mogelijk hergebruikt en wordt elke geretourneerde rolstoel gedemonteerd en volledig schoongemaakt.

Inclusieve organisatie 

Kersten Hulpmiddelen is een sociaal bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Volgens het bedrijf heeft deze sociale aanpak meegespeeld in het besluit om het meerjarencontract te verlengen. “Naast het hergebruiken van alle materialen voor de rolstoelen, zijn we onder de indruk van de manier waarop Kersten talenten in medewerkers ziet, ontwikkelt en inzet. Sociaal en duurzaamheid gaat bij Kersten zo hand in hand”, zegt directeur zorginkoop Mari Paardekooper van Zilveren Kruis.

Door: Nationale Zorggids