Meer dan 500 aanbieders wijkverpleging vragen geld aan uit IZA-fonds

Het IZA-fonds wijkverpleging van ActiZ, Zorgthuisnl en Zorgverzekeraars Nederland heeft ruim vijfhonderd aanvragen van aanbieders in de wijkverpleging ontvangen. Dit fonds is in maart in het leven geroepen om de wijkverpleging een boost te geven om de doelstellingen in het Integraal Zorgakkoord te behalen. In IZA-fonds zit 75 miljoen euro, op 50 miljoen daarvan is nu aanspraak gemaakt. De organisaties zijn tevreden over het aantal en de diversiteit van wijkverplegers dat een aanvraag heeft ingediend. Dit meldt ZN.

Zorgaanbieders in de wijkverpleging kunnen met het geld bijvoorbeeld passende zorg bieden, lokale en regionale samenwerkingen versterken en nieuwe medewerkers opleiden. Wie aanspraak wilde maken op een deel van het budget kon hiervoor tot 1 juni terecht op de website www.izafondswijkverpleging.nl.

Niet voor reguliere zorg

Kleine en grote zorgaanbieders, met én zonder contract met zorgverzekeraar, kunnen aanspraak maken op de extra financiering uit het fonds. Ze kunnen hiermee simpele projecten betalen of innovatieve programma’s opzetten. Het geld is via premiebetalers van zorgverzekeraars verzameld en slechts eenmalig beschikbaar. Reguliere zorg kan hiermee niet bekostigd worden.

Door: Nationale Zorggids