Normal_logo_de_twentse_zorgcentra

Licht verstandelijk beperkten (LVB’ers) in Twente komen vaak terecht in De Twentse Zorgcentra, echter horen zij daar eigenlijk niet. Daarom gaat  de zorginstelling een behandelcentum voor LVB’ers bouwen. Zodat zij die vaak nergens terechtkunnen, toch een plekje hebben. Dat meldt Tubantia.

Jongeren met een licht verstandelijke beperking hebben vaak geen plek waar ze terechtkunnen. “Je ziet in elke regio een soort vaargeultjes ontstaan. En waar eindigen die? Voor de poorten van de instelling voor verstandelijk gehandicapten. Bij ons. Daar hoopt het zich op. We kunnen natuurlijk zeggen, daar zijn we niet voor. Maar dat willen we niet”, zegt regiomanager Erik Boerkamp van De Twentse Zorgcentra.

Jonge LVB’ers hebben vaak last van gedragsproblemen. Ze zijn in het verleden mishandeld of misbruikt, verbleven in kindertehuizen, gebruikten drugs en hadden de verkeerde vrienden. Er is steeds meer opvang nodig voor deze groep mensen, maar ggz-instellingen openen hun deuren hier niet meer voor.

De Twentse Zorgcentra gaat naar verwachting voor het einde van het jaar aan de slag met de eerste stappen richting een behandelcentrum voor LVB’ers.