Normal_mishandeling_huilen_verdriet_liggen

(Novum) - Een voormalige pleegmoeder van een opvanghuis in Nieuwleusen wordt vervolgd voor kindermishandeling. De 72-jarige vrouw wordt ervan verdacht jarenlang kinderen zowel geestelijk als lichamelijk te hebben mishandeld, schrijft dagblad de Stentor woensdag.

Tussen 1984 en 2010 zouden in gezinshuis De Loot kinderen onder meer met stokken en mattenkloppers zijn geslagen, schreef de Stentor vorig jaar al. Ook moesten ze voor straf op de gang slapen, werden ze buiten in de kou gezet of onder een koude douche gezet. De kinderen werden soms ook vastgebonden aan stoelen en publiekelijk vernederd en getreiterd.

De Loot valt onder de zwaar christelijke gemeenschap De Terebint in de gemeente Staphorst. De William Schrikker Groep, een instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg, is de toezichthouder en plaatste kinderen in het huis.

Politie en justitie begonnen een onderzoek na een aangifte van een moeder van een van de kinderen. In de loop van het onderzoek kwamen meer meldingen binnen. Ook de William Schrikker Groep deed aangifte.