Normal_jeugdzorg_jongeren_jonge_mensen

Drie Jeugdzorgplus-locaties van de Hoenderloo Groep, LSG-Rentray en Almata Ossendrecht moeten hun behandeltraject voor jongeren verbeteren. Dat hebben de Inspecties voor Jeugdzorg, Onderwijs en Gezondheidszorg bepaald. Dat meldt het Nederlands Jeugdinstituut.

Jeugdzorgplus is een vorm van gesloten behandeling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. De kwaliteit van de behandeling bij locatie Kop van Deelen van de Hoenderloo Groep en locatie Eefde van LSG-Rentray is volgens de inspecties voldoende. Toch hebben de inspecties verbetermaatregelen voorgesteld, die de instellingen en de bijbehorende scholen binnen drie maanden moeten realiseren. Zo moeten ze zorgen dat behandeling en onderwijs direct na plaatsing beginnen.

Het behandeltraject van Almata Ossendrecht is volgens de inspecties onvoldoende. Afspraken over de samenwerking tussen Almata Ossendrecht en Almata Onderwijs zijn nog onvoldoende doorgevoerd in de praktijk. Almata krijgt zes maanden om verbetermaatregelen door te voeren. Zo moeten ze de ouders beter betrekken bij de behandeling en het onderwijs en moeten ze de interne trajectbegeleider sneller inzetten.

© Nationale Zorggids