Normal_moeder_dochter_kind_familie

Kinderen zouden het liefst hun ouders en broertjes en zusjes verzekeren. Ook willen zij hun huisdier absoluut niet kwijt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars, meldt Metro.

Het verbond vroeg kinderen uit groep 7 en 8 wat ze het liefst zouden willen verzekeren en bijna driekwart van de kinderen zette hun familie in de top drie. Volgens het onderzoek hebben ze daar gemiddeld honderd euro per maand voor over.

De kinderen hechten veel minder belang aan materialen, want die komen nauwelijks in de top drie te staan. Bijna de helft van de kinderen zou hun laptop/pc ook graag verzekerd zien, hun telefoon (38 procent), fiets (35), tablet (35), spelcomputer (34), kleding/schoenen (16) en sierraden (13) zijn minder belangrijk.

”De resultaten dragen bij aan bewustwording over risico’s, financiële gevolgen van risico’s en wanneer verzekeren wel of geen zin heeft”, zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. ”Verzekeraars vinden het belangrijk dat kinderen hier al vroeg over nadenken. Financiële educatie is dan ook een van de speerpunten van ons.” 

© Nationale Zorggids