Normal_rss_entry-168496

Een van de acht mannen die verdacht worden van het bruut verkrachten van een Gronings meisje, ontkent dat ten stelligste. Het kind zou tussen 2015 en 2017 door meerdere mannen zeker tweehonderd keer zijn misbruikt. Zij was 13 jaar toen het begon.

Vier mannen die donderdag in de rechtbank in Groningen verschenen, hebben wel bekend dat zij seks hadden met het slachtoffer. Zij zeiden dat ze dachten dat het meisje 18 of 19 was. Vrijdag komen vier verdachten op zitting. De oom van het meisje regelde de seks via advertenties. Zij moest alles filmen.

De eerste verdachte vrijdag, een 28-jarige man uit Haarlem, zou het meisje in een bos bij Beerta hebben vastgebonden en verkracht. WhatsApp-berichten naar het meisje, afkomstig van een nummer dat volgens een getuige van de man is, moeten door een ander zijn gestuurd, beweert hij. Hij herkent het nummer en de getuige niet.

Voor het Openbaar Ministerie (OM) is het bewijs overtuigend. Zo is de man te zien in video's, inclusief zijn opvallende ring. Het OM eiste tegen hem 30 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Door: ANP