Normal_justitie__rechtbank

De man die een meisje van 6 jaar per ongeluk GHB gaf, moet een taakstraf van 180 uur uitvoeren en een schadevergoeding van 2.700 euro betalen aan de ouders van het meisje. Het meisje wist ternauwernood aan de dood te ontsnappen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Het incident gebeurde in de achtertuin van de man. Zijn dochtertje speelde met het slachtoffertje in de tuin en samen gingen ze op een gegeven moment ranja drinken. De man schonk voor zichzelf en voor de meisjes in. Hij dacht zijn eigen ranja te voorzien van vetverbrander, maar dit was GHB. Dit glas gaf hij per ongeluk aan het meisje dat meteen moest overgeven en flinke ademhalingsproblemen kreeg.

De man bracht het jonge slachtoffertje direct naar het ziekenhuis, waar zij ternauwernood aan de dood ontsnapte. Dat hij haar direct in de auto zette en naar het ziekenhuis bracht, heeft de rechtbank meegewogen in haar beslissing. Ook zag de rechter oprechte spijt bij de man. Echter, wat ook meeweegt is het feit dat hij niet vertelde dat het meisje GHB had binnengekregen. De uitkomsten van het bloed- en urineonderzoek wezen dit een maand later uit. Toen pas gaf hij de fout toe. 

Door: Nationale Zorggids